Op 19 april a.s. waren de Koningsspelen 2024. Net als vorig jaar heeft TC Rally hier ook weer aan meegewerkt. Voor de kinderen van de basisschool Aventurijn organiseerden we een tennisclinic. Vooraf hadden we van de organisatie de volgende planning doorgekregen:

Al vroeg in de ochtend versierden Henk, Claudia, Hugo, Corinne en Fred het park met vlaggen, slingers en andere oranje-attributen. Een flinke stapel rackets, een paar emmers tennisballen en een lekker stukje muziek van kinderen voor kinderen. We waren er klaar voor!

De kinderen van groep 8 beten de spits af. Zij meldden zich keurig op tijd en ondanks dat het enigszins fris was hadden de kids veel plezier. Baan 1 was omgebouwd tot een paar miniveldjes waar een aantal van hen een balletje oversloegen, terwijl de iets meer gevorderden op baan 2 en 3 aan de slag gingen. Om de beurt gingen ze ook een balletje slaan tegen de tennismuur in het pas gerenoveerde inslaghok.

Toen de kids van groep 7 arriveerden begonnen de wolken boven het park echter steeds dikker te worden. En na deze groep moesten we dan ook noodgedwongen een pauze inlassen om het water van de tennisbanen te verwijderen.

Maar na een paar broodjes en een kopje koffie op de basisschool Aventurijn konden we toch weer verder met het programma. Als laatsten kwamen de kinderen van groep 3 zich nog een half uur vermaken op het tennispark. Zij brachten tegelijk ook weer een beetje zon mee. Al met al was het toch nog een redelijk geslaagde dag.